Podmiot zarządzający stroną internetową https://www.prostozrynku.pl: Nadrookuj.pl sp. z o.o.z siedzibą w Warszawie przy ul. Tanecznej 71, 02-829 Warszawa wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000803538, posługująca się numerem NIP 701 094 49 18.


  1. Wstęp

Nadrookuj.pl sp. z o.o. dąży do poszanowania prywatności i bezpieczeństwa użytkowników zarządzanej przez niej strony internetowej https://www.prostozrynku.pl w zakresie wszelkich usług świadczonych za pośrednictwem tej strony internetowej, działając w charakterze administratora w rozumieniu właściwych przepisów o ochronie danych, w tym w szczególności Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) („RODO“).

Używając naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na użycie ciasteczek, znaczników pikselowych
i innych sposobów identyfikacji, a także pamięci masowej (łącznie „Ciasteczka”) na zasadach określonych w niniejszej Polityce cookies („Polityka cookies”). Jeżeli nie wyrażasz zgody na używanie przez nas Ciasteczek i innych metod identyfikacji w taki sposób powinieneś odpowiednio zmodyfikować ustawienia swojej przeglądarki lub nie korzystać z naszej strony internetowej.

  1. Czym są ciasteczka?

Ciasteczka są małymi plikami przechowywanymi przez stronę internetową na komputerze lub urządzeniu mobilnym odwiedzającego. Znajdują szerokie zastosowanie w celu umożliwienia stronom internetowym funkcjonowanie lub zwiększenie efektywności ich funkcjonowania, jak również stosuje się je w celu zbierania informacji dla właścicieli stron internetowych.

Jak działają Ciasteczka?

Ciasteczko może przechowywać lub wydobyć informację z Twojej przeglądarki. Informacja ta może dotyczyć Ciebie, Twoich preferencji lub Twojego urządzenia i jest najczęściej wykorzystywana do tego, by strona funkcjonowała w sposób, jakiego oczekujesz. Ciasteczko umożliwia stronie zapamiętanie Twoich działań i preferencji (np. login, język i inne preferencje wyświetlania) przez określony czas, dzięki czemu nie musisz za każdym razem ponownie ich ustawiać.

Informacja zwykle nie pozwala na zidentyfikowanie Twojej osoby, jednak może sprawić, że będziesz miał poczucie większego dopasowania strony do Ciebie.

  1. Cel Polityki cookies

Polityka cookies wyjaśnia, dlaczego i w jaki sposób używamy Ciasteczek i innych metod identyfikacji, kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową.

Nadrookuj.pl sp. z o.o. szanuje Twoje prawo do prywatności. Z tego względu opracowaliśmy Politykę cookies. Opisuje ona jak, dlaczego i jakich rodzajów Ciasteczek i innych metod identyfikacji Nadrookuj.pl sp. z o.o. używa, gdy (i) rejestrujesz się lub odwiedzasz stronę internetową https://www.prostozrynku.pl lub (ii) korzystasz z usług dostarczanych przez Nadrookuj.pl sp. z o.o. za pośrednictwem tej strony internetowej.

Twoja zgoda na używanie przez nas Ciasteczek

Używając naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na użycie Ciasteczek i innych metod identyfikacji, na zasadach określonych w niniejszej Polityce cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody na używanie przez nas Ciasteczek i innych metod identyfikacji powinieneś odpowiednio zmodyfikować ustawienia swojej przeglądarki lub nie używać naszej strony internetowej.

Wyłączenie Ciasteczek, których używamy może wpłynąć na Twój odbiór naszej strony internetowej
i zakres usług, które będziemy w stanie Tobie zaoferować w trakcie odwiedzania przez Ciebie naszej strony internetowej.

W celu uzyskania dalszych informacji w kwestii blokowania Ciasteczek, zapoznaj się z punktem 5 „Jak zarządzać preferencjami Ciasteczek w Twojej przeglądarce”.

Jak używamy Twoich danych osobowych

W celu uzyskania dalszych informacji na temat kategorii danych osobowych, które pozyskujemy, kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową oraz sposobu ich wykorzystywania, zapoznaj się
z Polityką prywatności dostępną na stronie internetowej https://www.prostozrynku.pl.

  1. Dlaczego używamy Ciasteczek?

Dlaczego używamy Ciasteczek?

Wykorzystujemy Ciasteczka w celu odróżnienia Ciebie od innych użytkowników naszej strony internetowej, aby umożliwić Tobie efektywne poruszanie się po stronie internetowej https://www.prostozrynku.ploraz by przechowywać Twoje preferencje. Ciasteczka mogą sprawić, że będziesz miał poczucie większego dopasowania strony do Ciebie i pomagają nam w dostosowaniu naszej strony i usług do Twoich indywidualnych potrzeb.

Gdy odwiedzisz naszą stronę internetową ponownie, możemy rozpoznać Cię nawet, jeśli nie znamy Twojej tożsamości.

Ciasteczka ustawione przez Nadrookuj.pl sp. z o.o. lub podmioty trzecie

W wielu przypadkach Ciasteczka prowadzą do wykorzystania procesów przetwarzania na Twoim urządzeniu, jak również do wykorzystania pamięci masowej. Powinieneś wiedzieć, że niektóre spośród Ciasteczek są ustawiane przez Nadrookuj.pl sp. z o.o., a inne przez niepowiązane z Nadrookuj.pl sp. z o.o. podmioty trzecie. Część z nich pozostaje aktywna przez czas trwania sesji Twojej przeglądarki, inne natomiast mogą pozostać aktywne przez dłuższy czas.

  1. Jak zarządzać preferencjami Ciasteczek w Twojej przeglądarce?

Przeglądarki internetowe umożliwiają Tobie zmianę ustawień Ciasteczek na przykład poprzez blokadę określonych rodzajów Ciasteczek lub plików. Możesz zablokować Ciasteczka poprzez zmianę ustawień
w przeglądarce, która umożliwia Tobie odrzucenie wszystkich lub tylko niektórych Ciasteczek.

Jeżeli jednak ustawienia Twojej wyszukiwarki blokują wszystkie Ciasteczka, to możliwe, że nie będziesz miał całkowicie lub częściowo dostępu do naszej strony internetowej, co wynikać będzie z zablokowania między innymi Ciasteczek funkcjonalnych.

  1. Rodzaje używanych przez nas Ciasteczek

Używamy następujących rodzajów Ciasteczek:

  • Ciasteczka funkcjonalnesą niezbędne do funkcjonowania lub świadczenia żądanych przez Ciebie usług lub do przekazywania komunikatów na naszej strony,
  • Ciasteczka analitycznesą używane do przeprowadzenia pomiarów wydajności i odbiorców naszej strony,
  • inne Ciasteczkasą używane do śledzenia aktywności w sieci lub na innych stronach internetowych, reklamowania, etc.

Rodzaj Ciasteczka

Funkcja Ciasteczka

Ciasteczka funkcjonalne

Ciasteczka funkcjonalne są niezbędne do funkcjonowania lub świadczenia żądanych przez Ciebie usług lub do przekazywania komunikatów na naszej stronie. Nie mogą zostać wyłączone w naszym systemie. Ciasteczka funkcjonalne zwykle odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania, które sprowadzają się do żądań związanych z usługami, takich jak preferencje prywatności, logowanie i wypełnianie formularzy. Możesz ustawić w swojej przeglądarce blokadę lub ostrzeganie
o tych Ciasteczkach, jednak pewne elementy naszej strony mogą na skutek tego nie funkcjonować.

Ciasteczka funkcjonalne nie przechowują informacji pozwalających na zidentyfikowanie osoby.

Ciasteczka funkcjonalne nie wymagają Twojej zgody.

Ciasteczka analityczne

Ciasteczka analityczne są używane do przeprowadzenia pomiarów wydajności i odbiorców naszej strony. Ten rodzaj Ciasteczek umożliwia nam liczenie wizyt i ruchu na stronie, co pozwoli nam również na pomiar
i poprawę wydajności naszej strony. Dzięki nim wiemy, jak popularna jest nasza strona, a także dostrzegamy, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje pozyskiwane przez te Ciasteczka są połączone i anonimowe.

Potrzebujemy Twojej zgody na używanie Ciasteczek analitycznych zanim rozpoczniemy ich stosowanie na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym. Zgodę możesz wyrazić poprzez dalsze korzystanie z naszej strony.

Jeżeli nie umożliwisz nam stosowania tych Ciasteczek, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedziłeś naszą stronę i nie będziemy mogli monitorować jej wydajności.

Inne Ciasteczka

Innych Ciasteczek używamy do śledzenia aktywności w sieci lub na innych stronach internetowych, reklamowania, etc.

Potrzebujemy Twojej zgody na używanie innych Ciasteczek zanim rozpoczniemy ich stosowanie na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym. Zgodę możesz wyrazić poprzez dalsze korzystanie z naszej strony lub wybierając odpowiednią opcję znajdującą się pod wyświetlanym Tobie komunikatem.

Jeżeli nie umożliwisz nam stosowania tych Ciasteczek, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedziłeś naszą stronę i nie będziemy mogli monitorować jej wydajności.

 

  1. Jakich dokładnie Ciasteczek używamy?

Typ Ciasteczka

Nazwa Ciasteczka

Cel

Czas trwania/Wygaśnięcie

Czy jest niezbędne?

Ciasteczko funkcjonalne

accept_cookie

To ciasteczko jest aktywowane od momentu, gdy użytkownik wybierze opcję “Rozumiem/Zgadzam się” w komunikacie pop-up dotyczącym ciasteczek.

30dni

Tak

Ciasteczko analityczne Google Analytics

s_nr

To ciasteczko przechowuje daty wizyt oraz informacje o tym, czy odwiedzającym jest nowa osoba, czy osoba powracająca na stronę.

Bezterminowo

Tak

Ciasteczko analityczne Google Analytics

s_cc

To ciasteczko ustala czy Twoja przeglądarka dopuszcza ciasteczka.

Bezterminowo

Tak

Ciasteczko analityczne Google Analytics

s_vi

To ciasteczko przechowuje ID odwiedzającego otrzymywane od dostawcy usług analitycznych, przy każdym pierwszym użyciu strony.

Bezterminowo

Tak

Ciasteczko analityczne Google Analytics

omniture-optout

To ciasteczko jest ustawiane przez narzędzia Google Analytics, jeżeli wybrałeś opcję opt-out.

Bezterminowo

Nie

Google Analytics

W ramach naszej strony możemy korzystać z Google Analytics. Są to usługi dostarczane przez Google Ireland Limited z siedzibą w Dublin, Irlandia, www.google.com. Google Analytics pozwala na pomiar
i ocenę korzystania z naszej strony (na zasadzie anonimowości). Do tego celu używane są stałe Ciasteczka ustawiane przez Google. Google nie otrzymuje (i nie przechowuje) jakichkolwiek danych od nas jednak może śledzić używanie przez Ciebie strony internetowej, łączyć te informacje z informacjami z innych stron internetowych, które odwiedziłeś i które również są monitorowane przez Google. Google może wykorzystywać te informacje do swoich własnych celów (np. związanych z dostosowaniem reklam).

Jeżeli zarejestrowałeś się przy użyciu Google, Google również będzie posiadał dane dotyczące Twojej tożsamości. W tym przypadku przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Google będzie miało miejsce na zasadach określonych w polityce prywatności Google. Google jedynie dostarcza nam informacji o korzystaniu z danych stron (lecz nie dostarcza nam informacji o Tobie).

W celu uzyskania dalszych informacji na temat Ciasteczek analitycznych Google, zapoznaj się
z polityką prywatności Google oraz z Google Analytics Help Pages.

Google posiada dodatek do przeglądarki blokujący kod JavaScript Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Jeżeli chcesz skorzystać z opcji zablokowania Google Analytics możesz pobrać i zainstalować wspomniany dodatek za pośrednictwem strony internetowej Google.

  1. Zmiany Polityki cookies

Zastrzegamy sobie prawo do zmieniania, modyfikacji, uzupełniania lub usuwania treści
z Polityki cookies w terminie i zakresie będącym przedmiotem naszego swobodnego uznania. Zmiany zostaną zakomunikowane zgodnie z właściwymi przepisami, w tym przepisami o ochronie danych osobowych.

  1. Jak nawiązać z nami kontakt?

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania lub uwagi dotyczące Polityki cookies, swoich danych osobowych lub prywatności danych w Nadrookuj.pl sp. z o.o. skontaktuj się z nami przy pomocy następujących danych kontaktowych:

Nadrookuj.pl sp. z o.o. ul. Taneczna 71, 02-829 Warszawa, adres poczty elektronicznej: kontakt@prostozrynku.pl

https://www.prostozrynku.plobsługiwaną przez Nadrookuj.pl sp. z o.o.z siedzibą w Warszawie przy ul. Tanecznej 71, 02-829 Warszawa wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000803538, posługująca się numerem NIP 701 094 49 18. Kwestia poufności i ochrony danych jest tematem, który traktujemy bardzo poważnie i stosujemy się do obowiązujących krajowych i europejskich przepisów dotyczących ochrony danych, w tym w szczególności Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej „RODO”. Niniejszym oświadczeniem w sprawie środków podejmowanych w celu ochrony danych chcemy przekazać Państwu informacje na temat rodzajów danych, które możemy gromadzić i sposobu, w jaki korzystamy z tych danych.

Kontakt w sprawie ochrony danych osobowych

Mogą Państwo skontaktować się z nami we wszystkich sprawach związanych z ochroną danych osobowych pod adresem poczty elektronicznej: kontakt@prostozrynku.pl lub w formie pisemnej pod adresem: ul. Taneczna 71, 02-829 Warszawa.

Przechowywanie i wykorzystanie danych

Jako osoby odwiedzające naszą stronę pozostaną Państwo anonimowi. Dane, które przechowujemy
i analizujemy są wykorzystywane wyłącznie do celów statystycznych, na przykład w celu zapewnienia ciągłego doskonalenia naszych usług. Dane, które przechowujemy na naszych serwerach zawierają nazwę usługodawcy internetowego, stronę, z której odwiedzili nas Państwo, adres IP oraz datę i czas trwania wizyty. W przypadku chęci podjęcia kontaktu z Nadrookuj.pl sp. z o.o. i wypełnienia formularza rejestracyjnego lub formularza służącego do złożenia zamówienia w tym celu przetwarzamy dane
w zakresie wynikającym z tych formularzy.

Dane przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora danych możemy przetwarzać do czasu wypełnienia prawnie uzasadnionych interesów Nadrookuj.pl sp. z o.o. stanowiących podstawę tego przetwarzania lub do czasu wniesienia przez Państwa sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.

 

Gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych

W przypadku usługi, z której skorzystanie jest warunkowane uprzednią akceptacją Regulaminu serwisu internetowego prostozrynku.pl przetwarzamy Państwa dane osobowe w następujących celach:

(i) umożliwienia korzystania z usługi (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

(ii) prowadzenia statystyki serwisu będącej realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO),

(iii) rozpatrzenia reklamacji (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

(iv) ewentualnego wyjaśnienia okoliczności niedozwolonego korzystania z usługi będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO),

(v) ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

W przypadku usługi, z której skorzystanie nie jest warunkowane uprzednią akceptacją Regulaminu serwisu internetowego prostozrynku.pl przetwarzamy Państwa dane osobowe w następujących celach:

(i)umożliwienia korzystania z usługi (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO),

(ii) ewentualnego wyjaśnienia okoliczności niedozwolonego korzystania z usługi będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO),

(iii) ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Możemy również przetwarzać Państwa dane osobowe w celach marketingowych (marketing elektroniczny) jednak wyłącznie po wyrażeniu przez Państwa dobrowolnych zgód w tym zakresie (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Państwa dane osobowe będą udostępniane przez nas podmiotom trzecim tylko wtedy, gdy jest to wymagane w celu świadczenia usługi, którą Państwo zamówili.

Przechowywanie danych

Przechowujemy dane przez okres wymagany przepisami prawa lub przez okres wymagany do świadczenia usługi, którą Państwo zamówili.

Prawo do przeglądania, poprawiania i zgłaszania sprzeciwu

Mają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez podania przyczyny, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

W każdej chwili przysługuje Państwu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, opisanego powyżej. Przestaniemy przetwarzać Państwa dane w tych celach, chyba że będziemy w stanie wykazać, że w stosunku do tych danych istnieją dla nas ważne, prawnie uzasadnione podstawy, które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności lub dane będą nam niezbędne do ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

Państwa dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu związanym z automatycznym podejmowaniem decyzji.

 

Ochrona i bezpieczeństwo danych

Nasi pracownicy zaangażowani w przetwarzanie danych są zobowiązani do zachowania poufności
w korzystaniu z danych osobowych. Nasze środki ochrony danych są stale aktualizowane, odzwierciedlając aktualne zmiany technologiczne.

Prawo do skargi

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu ochrony danych osobowych jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO.

Przewiń do góry